Vaatimukset hyppääjälle

Laskuvarjohyppäämisen voi aloittaa 15-vuotiaana holhoojan suostumuksella. Hyppääjä antaa kirjallisen vakuutuksen terveydentilastaan, ja jos aihetta ilmenee niin kouluttajan pyynnöstä on esitettävä lääkärintodistus. Yli 60-vuotiaat käyvät lääkärintarkastuksessa 5 vuoden välein.

Laskuvarjohyppääminen ei vaadi erityisominaisuuksia tai voimaa, mutta hyvä peruskunto vähentää loukkaantumisvaaraa. Silmälasien käyttö hypyillä on sallittua - jos saat ajaa autolla, näkösi riittää luultavasti myös hyppäämiseen. Tietyt lääkkeet voivat estää hyppäämisen ja laskuvarjourheilussa, kuten ilmailussa yleensäkin, on nollatoleranssi alkoholin ja huumeiden suhteen.

Suurikokoisuus ei periaatteessa ole esteenä, mutta oppilasvarjojen painoraja on 100 kg. Laskuvarjourheilusta nauttivat niin nuoret kuin eläkeläiset, naiset ja miehet. Jos sinulla on tarkempia kysymyksiä hyppääjille asetetuista vaatimuksista, ota rohkeasti yhteyttä.

Turussa hyppääjiltä vaaditaan myös vastuuvakuutus kolmannen osapuolen vahingoille. Vakuutuksen tulee olla voimassa Suomessa, kattaa laskuvarjohyppääminen, ja korvata vähintään miljoonan euron vahingot ulkopuolisille.