Toiminta

Kerho aukeaa arkisin noin klo 16.30-17:00 (kannattaa tiedustella etukäteen, jos olet tulossa kauempaa).

Hyppäämme pääsääntöisesti joka arki-ilta klo 16.00-21.00, viikonloppuisin hyppytoiminta alkaa lauantaina yleensä klo 9.00 ja sunnuntaina klo 10.00. Hyppytoiminta jatkuu niin kauan kun hyppääjiä riittää.

Koneeseen mahtuu max. 5 hyppääjää. Koneen pokakierto on noin 30 minuuttia maasta maahan.

TLU:lla ei ole bunkhousea, mutta tarpeen tullen kerholla voi yöpyä. Kerholla on itsepalvelukioski, josta on mahdollista ostaa välipalaa, juotavaa ja jäätelöä. Lentokentältä ajaa keskustaan omalla autolla 10 minuuttia, ja linja-autolla pääsee myös.

Kokeneet hyppääjät

Kun saavut Turkuun hyppäämään, kysy ohjeistusta joko kouluttajilta tai muulta kerhon toimihenkilöltä, joka kertoo sinulle miten homma toimii. Kerhollamme on käytössä ns. self-manifesting.

Jotta pääset hyppäämään meillä, haluamme varmistua että

a) olet saanut asianmukaisen laskuvarjohyppykoulutuksen

Laskuvarjohyppykoulutus: Mikä tahansa Suomen Ilmailuliiton myöntämä lisenssi (voimassaoleva, vanhentunut tai ns. ikuisuuskelppari myöntämispäivämäärällä) TAI ulkomaalainen lisenssi TAI ensimmäinen hyppypäiväkirjasi jossa on hyppymestarien kuittaukset suorituksistasi. Jos sinulla ei ole mitään tällaista ota etukäteen yhteyttä turvallisuuspäällikköömme: tp@tlu.fi.

b) täytät minimihyppyvaatimukset

Minimihyppyvaatimus: Sinulla tulee olla edellisen 12 kk aikana 10 laskuvarjohyppyä, ja nämä suoritukset todennetaan hyppypäiväkirjastasi. Voimassaoleva SIL-lisenssi korvaa tämän.

c) täytät terveydentilavaatimukset, sekä

Terveydentila: Täytä Suomen Ilmailuliiton nettisivuilta löytyvä terveydentilavakuutus. Näitä saat myös manifestista paikan päällä. Voimassaoleva SIL-lisenssi korvaa tämän.

d) sinulla on vakuutus joka korvaa kolmannelle osapuolelle aiheuttamasi vahingot vähintään miljoonaan euroon saakka.

Vakuutus: Turussa kaikilla hyppääjillä tulee olla vakuutus kolmannelle osapuolelle aiheutuneiden vahinkojen varalta vähintään miljoonaan euroon saakka. Tämän vakuutuksen saa liittymällä Suomen Ilmailuliitto ry:een, tai hankkimalta sen erilliseltä vakuutusyhtiöltä. Varmista, että mikäli vakuutuksesi on jostain muualta kuin edellä mainittua, ota mukaasi vakuutuskirjat jotka yksiselitteisesti kertovat vakuutuksesi koskevan myös laskuvarjohyppäämistä ja toista/kolmatta osapuolta.

Jos sinulla on Suomen Ilmailuliiton voimassaoleva lisenssi, se pääsääntöisesti korvaa koulutustodistuksen, terveydentilavakuutuksen, hyppypäiväkirjan näyttämisen ja vakuutustodistuksen. Jokaisen tulee tarvittaessa/pyydettäessä todistaa hyppymäärä esimerkiksi hyppypäiväkirjan avulla.

Kamacheck:

Ota mukaasi molemmat varjokirjat (päävarjo + varavarjo), varmista että kamojen pakkaukset ja tarkastukset on voimassa. Kaikille hyppääjille suositellaan vahvasti Cypresiä, Vigiliä tai muuta vastaavaa automaattilaukaisinta, ja A-,B- ja C-lisenssin haltijoille se on pakollinen.

Turussa kaikilla hyppääjillä tulee olla kamoissa tagi, johon on kirjoitettu ja kuitattu kamojen viimeinen "voimassaoloaika" oli se sitten varavarjon pakkauksesta johtuva tai jokin muu. Minkä tahansa suomalaisen dropzonen tagi käy, ja jos sinulla ei ole kamoissa tagia laitamme TLU:n tagin kamoihisi.

Hyppyliput maksetaan AINA etukäteen. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit, sekä smartum- ja edenredliikuntasetelit, -kortti ja -mobiilisovellus.

Vierailevat oppilaat

TLU toivottaa myös vierailevat oppilaat tervetulleiksi!

Alkeis- ja peruskoulutusluokan oppilaana voit tulla Turkuun hyppäämään, jos alkeiskurssisi konetyyppi on uloshyppytyyliltään samanlainen kuin koneessamme (streevalta). Jos olet suorittanut hyväksytysti PL-ohjelman sukellusuloshypyn, niin konetyypillä ei ole enää merkitystä.

Kaikilta Turussa hyppääviltä oppilailta vaaditaan TLU:n jäsenyys, sekä oppilailla on oltava kolmannen osapuolen vastuuvakuutus, jonka saa esimerkiksi liittyttäessä Suomen Ilmailuliitto ry:n jäseneksi.

Tullessasi hyppäämään ota mukaan hyppypäiväkirjasi ja mahdollinen SIL:n jäsenkortti. Varmista myös, että varavarjon käyttönäytteesi ja kokeesi ovat voimassa. Kun tulet kerholle, etsi käsiisi manifestin kautta hyppymestari, joka selvittää kanssasi paperiasiat, antaa opastuksen Turussa hyppäämiseen.

Lisäkysymykset voi laittaa kouluttajillemme: jk@tlu.fi.

Turussa on käytössä Wings-oppilasvaljaat, Navigator-päävarjot ja Cypres-automaattilaukaisimet.