Oppilaille

Oppilasvarusteet omistaa Turun Laskuvarjourheilijat, ja TLU:n jäsenillä on oikeus vuokrata näitä varusteita oppilasuran jälkeen. Turussa hyppääviltä oppilailta vaaditaan TLU:n jäsenyys. Ensimmäisenä vuonna tämä kuuluu kurssin hintaan. Jäsenenä pääset lisäksi osalliseksi kaikkiin tapahtumiin joita jäsenillemme järjestetään. Kaikkien Turussa hyppäävillä oppilailla on oltava kolmannen osapuolen vastuuvakuutus, jonka saa esimerkiksi liittyttäessä Suomen Ilmailuliitto ry:n jäseneksi. Ensimmäisen vuoden oppilailta ei tätä vaadita, sillä SIL:n jäsenyys yhdeltä vuodelta kuuluu kurssin hintaan.

Noudatamme oppilaskoulutuksessa Ilmailulakia, Trafin julkaisemaa OPS M6-1 ilmailumääräystä, Suomen Ilmailuliitto ry:n ohjeita ja määräyksiä, sekä omia toimintaohjeita.

Usein kysytyt kysymykset

K: Olen käynyt alkeiskurssin Turussa, mutta kurssimuoto oli silloin pakkolaukaisuliina. Mitä teen?
V: Mikäli olet vielä pakkolaukaisuhypyissä ja alkeiskurssista on alle 5 vuotta, niin voit tulla muuntokurssille. Silloin sinulle opetetaan NOVA-hyppäämisen perusteet ja voit hypätä seuraavaksi tasohypyn noin 3500m korkeudesta. Tasohypyt tulee maksaa normaalin hinnaston mukaisesti. Muuntokurssille ilmoittaudutaan tavallisen NOVA-alkeiskurssin kautta, mutta kerro lisätiedoissa aikaisempi hyppyhistoriasi ja ota kurssille hyppypäiväkirjasi mukaan. Turussa pääset kuitenkin myös hyppäämään PL-kurssin hyppyjä.

Mikäli olet päässyt itseaukaisuhyppyihin ja edellisestä hypystä on alle 2 vuotta aikaa, niin sinun tulee käydä kertauskoulutus. Ota suoraan yhteyttä koulutuspäällikköön kp@tlu.fi

K: Olen käynyt NOVA-kurssin X-paikkakunnalla, ja olen edelleen oppilas. Haluaisin tulla kuitenkin Turkuun hyppäämään, kun teillä on siellä Suomen kivoin hyppylentokone. Mitä teen?
V: Alkeis- ja peruskoulutusluokan oppilaana voit tulla Turkuun hyppäämään, jos alkeiskurssisi konetyyppi on uloshyppytyyliltään samanlainen kuin koneessamme (Cessna 182 streevakone). Jos olet suorittanut lyhyet vapaapudotushypyt, niin konetyypillä ei ole enää väliä. Oppilaana sinulla täytyy olla vastuuvakuutus voidaksesi hypätä Turussa, jonka saa esimerkiksi liittymällä Ilmailuliittoon. Varmista omasta kerhostasi onko sinut liitetty SIL:n jäseneksi, tai oletko itse maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun.

Tullessasi hyppäämään ota mukaan hyppypäiväkirjasi ja mahdollisesti SIL:n jäsenkortti (saat sen myös Cardu-sovellukseen älypuhelimella). Varmista myös, että varavarjon käyttönäytteesi ja kokeesi ovat voimassa, ja uudista ne tarvittaessa kotikerhossasi. Muutoin voit joutua hieman odottamaan että löydämme vapaan kouluttajan kokeita ja näytteitä uusimaan.

K: Olen aina halunnut hypätä laskuvarjolla, mutta en ole sitä vielä tehnyt. Haluaisin tietää enemmän laskuvarjohyppäämisestä, alkeiskurssista ja aikatauluista. Keneen olen yhteydessä?
V: Lisää tietoa saat sivuiltamme kohdasta Hyppykurssi. Kysymyksissä ota yhteyttä sähköpostitse sihteeriimme osoitteeseen info@tlu.fi

K: Olen oppilas, mutta mikään näistä ei vastannut kysymykseeni. Keneen olisin yhteydessä?
V: Ota yhteyttä sähköpostitse koulutuspäällikköömme osoitteeseen kp@tlu.fi